Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenom pro upřesnění. To "přes držku" nepatřilo mamince dítěte, ale nějaké aktivistce Langové, která se dožadovala toho, že chtěla matku u lůžka dítěte na JIP na pár hodin vystřídat (!) a lékař ji na oddělení nechtěl pustit. Na audiozáznamu, který pořídila, mužský hlas říká: „Vypadni, nebo ti dám přes držku“.

2 0
možnosti

Máte pravdu. Stačila by obyčejná slušnost a pochopení - té maminky (no - spíš ženské).

Jsou to lékaři, kdo odpovídají za chod nemicnice. Ta má svá specifika. Na JIPce pak zejména. Chápat blbku, která to nerespektuje rozumný člověk nemůže. Tu pochopí jen jediněc vyjančený "právy". Že práva souvisí s kázní a povinností již nedochází.

5 0
možnosti

V tomto případě jsou nezvládnuté emoce na obou stranách. Našla jsem si video, kde se matka dožadovala zůstat na chodbě oddělení JIP (chápu tedy, že ne přímo v místnosti s nemocnými dětmi), ale byla vykázána kamsi do vestibulu s tím, že tam může spát na zemi jako zatoulaní bezdomovci, což bylo obzvláště hrubé a necitlivé a domnívala bych se, že lékař by měl být schopen posoudit, že se matka nachází ve stavu extrémního strachu (a v takovém stavu může jednat i poněkud iracionálně) a mám pocit, že kdyby jí tam šoupli na chodbu židli, bylo by to v cajku. Na druhou stranu už méně k pochopení je aktivita kamarádky maminky, která se vstupu na jip a CIZÍMU dítěti, dožadovala druhý den v nepřítomnosti matky - to už vnímám opravdu za provokaci a úmyslné stupnování konfliktu, a celkem pochopím nepochopení lékařů, kteří jsou často vyčerpáni a unaveni dlouhými směnami a obrovskou zodpovědností. Lékař asi opravdu nezvládl v noci komunikaci s matkou, ale kamarádka, která jde zase natáčet senzacechtivé video na oddělení JIP a rozptylovat tak lékaře od činnosti zachranování životů, následující den, je dle mého soudu fakt na přesdržku - zní to sice hrozně, ale fakt se tomu lékaři nedivím - on je to totiž pořád taky jenom člověk. Takže toliko za mě k tomu komu přes držku.

3 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že lékaři mohli matku vykázat s empatií. Jenže - onen záznam přece neukazuje celý příběh od začátku!! Nevykázali ji pětkrát "emapaticky" mimo záznam? Nejspíš ano.

Ten záznam je pořízen a zveřejněn jen proto, aby další hysterky, bez znalosti souvislostí, psaly důležité blgy.

5 0
možnosti

Jsou veci normalni a nenormalni. Za nenormalni povazuji domahat se prava lezet na karimatce na oddeleni JIP. Kdyz to nekdo neni schopen pochopit po prvnim vysvetleni, nedivim se, ze pak s nim, ikdyz tady to nebylo na matku, ale na aktivistku, jedna jako s drubezi na dvorku. Kdyz je pani chytrejsi nez osetrujici personal, proc nepodepsala revers a nelecila si dite doma sama?

8 0
možnosti
Foto

Paní Palečková, myslím, že blogy pan ́Šichtařové, Dianové a mé maličkosti celkem jasně ozřejmily, jakým způsobem k incidentu došlo a jaké byly jeho příčiny, jaký je systém na JIP a dokonce i to, že prostě lékaři mohou rupnout nervy, pokud podobná osoba permanentně 24 hodin vznáší požadavky a nenechá lékaře dělat svou práci.

Pacient dnes znají svá práva. To, o čem se málo mluví, jsou i jejich povinnosti, k nimž nepochybně jistě patří i to, aby nechali lékaře dělat svou práci.

Mají-li jakékoliv námitky, mají institut reversu, a mohou si pacienta odvést domů a dělat vše proto, aby jejich příbuzný / a třeba i to miminko /, mělo dle jejich názoru tu nejlepší péči a nebylo ohroženo hulvátem v bílém plášti.

19 0
možnosti
Foto

Já tedy o tom vůbec nic nevím, ale určitě nemáte pravdu. ;-)

2 0
možnosti

Domáhat se pobytu na JIP, je asi to stejné, jako když jsem převezl maminku do nemocnice na operaci. Chtěl jsem taky setrvat na operačním sále , vyčkat zákroku - dívat se, a v klidu si tam počíst noviny ! Neumožnili mi to, ani kávu mi nedali ! Zatrolené zdravotnicctví a hromští lékaři ! ... :-)

13 0
možnosti

Vidíte, a mě na operační sál primář po dohodě pustil, a konec světa se kvůli tomu nekonal. On je totiž každý případ jiný a vždy se musí posuzovat všechny okolnosti. A zejména se musí lidé umět jako lidé domluvit. To platí pro obě strany.

0 0
možnosti

Pravdou je, že v této společnosti slušní lidé končí na smetišti dějin a čím vyšší hrubost a hulvátství vítězí o to více .... tato zhouba prorostla všude - agresivita je dnes znakem úspěchu = proto máme premiéra , kterého nechce 70% národa, protona hradě je zapšký dědek, který už ani netuší co je to slušnost atd ...

Co se týče té nemocnice - víte - já se doktorům ani nedivím, že jim ujedou nervy - dnes spousta lidí vystuduje medicína na diskusích na facebooku a myslí si že JIP je prostě jen další místnost v nemocnici - asi tak jako kantýna nebo tak něco . Věřte mi, že JIP není gynekologie nebo psychiatrie - na JIP jde skutečně o život - jasně - doktor mohl zvolit jiný postup stejně tak uječená histerka také mohla krotit svoje vášně Rv

9 0
možnosti

Ještě se vrátím k té agresi a hrubosti - když jsme byli děti hráli jsme si se stavebnicemi, venku hráli fotbal, v televizi dávali krtečka atd - všimli jste si jak žijí dnešní děti ?? Mnohé prodejny hraček vypadají jak dobře vybavený muniční sklad a zkuste si po ránu pustit televizi - dnešní kreslené pohádky jsou jedna velká střílečka za kterou by se nemusel stydět ani Rambo 8-o

1 0
možnosti
Foto

To že doktorovi ruply z této hysterické aktivistky nervy, je pochopitelné. Doktor má zodpovědnost za všechny pacienty na oddělení. Podotýkám na oddělení, kde jde opravdu o život. Pokud se tato super maminka chovala, tak, jak se chovala, nemohl se doktor věnovat své práci na 100 procent, což na takovém oddělení může mít fatální následky

10 0
možnosti
Foto

Dost povrchní.. Evidentně vůbec netušíte, jak to na JIP či ARO doopravdy chodí.. Opravdu není žádoucí, aby tam cizí osoba ležela někde na karimatce, mezi pacienty v přímém ohrožení života, či aby tam tropila hysterické scény. Tyto pokoje mají zvlástní režim a holt se s tím musí smířit i tato aktivistka.

19 0
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik