Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobry Blog k zamysleni... ale jak ctu, tak vetsina prispevku nepochopila, co tim Autor chtel rici. Za me R^ Karma;-)

0 0
možnosti

Dnes je vše "byznys", i opera, a tak se jako v jiných činnostech nabírají cizáci, aby naplnili heslo dnešní doby - není problém "vyrobit" ale ve světě prodat. Za svůj relativně dlouhý život jsem zažil vývoj, např. z Prodanky zmizely vesnické kulisy a byly tam v modernější verzi - tenkrát - nahrazeny šátky. No, hrůza. Nebo názor, že na operu půjdeme jen na vybrané části, arie. Ale k věci - Hansen shoří, anglicko-severské vnímání je nám cizí, když už není Čech, tak někdo z německé oblasti.

1 0
možnosti
Foto

Je skvělé, jak to víte dopředu.

0 0
možnosti

A proč by nemohla být Libuše inscenována tradičně? To se musí za každou cenu opera modernizovat? Musí se všichni předhánět jakou větší blbost vymyslí, jen aby to bylo něco originálního? Přemysl ve skafandru a Libuše na kolečkových bruslích? Byla jsem v ND na tradičním Lohengrinovi, bylao tam i spousta cizinců a nikdo si nestěžoval, protože to bylo nádherné. To jen tihle rádobysvětáci mají pocit, že když není na jevišti holý zadek, tak se nám "vyspělý kulturní svět" vysměje.

1 0
možnosti
Foto

Bylo někde řečeno, že Hansen chce obléknout Přemyslovi skafandr? Co takhle mu dát šanci a konečně opustit tu českou zaprděnost? Podívat se na naši klasiku tak trochu jinýma očima?Navíc úplně zbytečnou, my se ve světovém měřítku přece nemáme čeho bát! A když se pan Hansen nebude líbit, může jít přece o dům dál! Lohengrina jsem taky v ND viděla, cizinců tam bylo dost, ovšem poměrně náhodných návštěvníků, kteří se nemohli úplně vzpamatovat z toho, že jsou konečně v divadle. A navíc, ten Lohengrin byl docela průměrný, to mi věřte. Praha by mohla mít na víc, ať už s Hansenem nebo s někým jiným.

0 0
možnosti

Autorko máte silně zkreslený internacionální přístup ;-€Rv

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, laik nemusí být zmaten. Stačí si jméno pana Hansena zadat do Google a zjistí poměrně obsáhle důvody jeho vyhazovu z divadla v Oslo. A tu českou věc paní Urbanová vysvětlila naprosto jasně : Ve vedení Českého národního divadla by měli být Češi

7 0
možnosti
Foto

A proč, prosím Vás? Vlastně...;-€

2 0
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik