Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Novinář či žurnalista je člověk pracující v žurnalistice. Jeho povoláním je sbírání,ověřování a šíření informací. Slovo novinář bylo původně používáno pro člověka píšícího do novin, ale postupně se tento termín rozšířil i na lidi publikující v rozhlase, televizi, či na internetu. ;-)

Jinými slovy, nejde o povolání, ale o zaměstnání, na rozdíl třeba od lékaře, či kantora, kde lze mluvit o až povolání. Novináři jsou spíše ,,řemeslníky", pracujícími na zakázku, či vytvářející ,,svůj produkt", který nabízejí zákazníkovi, čili mediím. A jako u každého řemesla lze najít např. i fušery, ale i ony blbce, idioty, atp., ale i jiné, kteří se snaží ve své profesi, často jakkoli, prosadit Není divu, vždytˇ je to živí;-)

2 0
možnosti
Foto

Média jsou funkcí reklamy.

1 0
možnosti
Foto

Výborný blog a karmuji.

3 0
možnosti

:-).....Píšete dobře, ale......co říkáte tomu, když novinář v Německu napíše, že presidenta kvůli jeho zdravotnímu stavu doprovází tři lékaři a čtyři sestřičky. Nakonec se český rozhlas presidentovi omluvil!

To není samozřejmě jediný případ, kdy jsou zprávy vyloženě zkreslené,(nejen týkající se presidenta), nebo silně tendenčně upravené. Sledujeme to denně na ČT 24. Tak to prostě je, každý máme na to svůj názor, může ho tedy projevit i president.

2 1
možnosti

Za tendenčně upravené je považujete pouze vy. Vždycky jde o televizní šoty, kde Zeman ty své kydy říká přímo do kamery, takže o jejich pravosti nemůže být pochyb. A kromě toho nemůžete čekat, že mu ČT půjde na ruku, když se o ni vyjadřuje jako o žumpě a přitom si ve skutečné žumpě (=TV Barrandov) libuje.

3 3
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, zatím jsem neviděl ani jediný důkaz toho, že Ján Kuciak byl zavražděn kvůli výkonu svého povolání. Protože, pokud bude třeba zabit veterinář,, tak budeme tvrdit, že příčinou bylo, že špatně ošetřoval pejsky a kočičky?

2 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Myslím to o novinářích. O tom pomstychtivém dědovi na Hradě je zbytečné se zmiňovat. Karma!

7 0
možnosti
Foto

No, pomstychtivým jste spíš Vy.

1 2
možnosti
Foto

To, co je ale jasné vám, tak je snad jasné každému, že prezident Zeman trochu rád příliš zevšeobecňuje. Je nutné to brát jako nadsázku a nedělat z toho vědu. Nechápu, v čem je problém. Proč by někdo, koho vynesli voliči na jeho nynější funkci, se musel chovat nějak jinak než se choval předtím právě v případě novinářů. A právě proto ho tam jeho voliči vynesli ("Se Zemanem je legrace"). Drahoše dali do koše.

Máte v podstatě jedinou šanci: najít rozpor mezi textem prezidentské přísahy a jeho nynějšími výroky.

2 3
možnosti
Foto

Miloš Zeman je svůj a proto byl také zvolen.

1 1
možnosti
Foto

Souhlas a karma!

Je mi líto kam jsme se z toho opojení svobodou dostali.

Myslím, že to krátké období po 89, byla jen přetvářka a teď teprve kolem sebe koukám, jaký to bizarní spolek vlastně jsme.

5 0
možnosti
Foto

Nejsem takový pesimista. Je tu fůra dobrých lidi. Váš k nim také řadím.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS