Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snad chápu Vaše rozčarování, i když ne zcela souhlasím. Myslím, že toho zstání by se Vám i Vašim blízkým dostalo. Problém je spíše v tom, co jste připomněla, k úžasu pana Hermánka. Mám na mysli ten hnědý mor. To, že by se někomu dostalo i projevů soucitu až po té, není příliš povzbudivé. Ti, kdo mají možnost, a řekl bych i povinnost, se veřejně co nejostřeji vymezit vůči fašounským výlevům, ti mají být slyšet i vidět. Právě proto, aby nebylo pozdě. Pozdě, jako bylo v dějinách tolikrát. Samozřejmě, že si nepletete dnešní situaci s rokem 1933. Prostě vidíte nepřehlédnutelné souvislosti. Karel Čapek se neprotrpěl ke smrti pro zklamání ze sílících a množících se názorů na rozpínající se "nový řád". Myslím, že to ani tak nebyly množící se názory, ale množící se hlasy těch, kdo se připravovali na přitulení ke zlu.Přitulení pro bezpečí za cenu odhození svědomí. Připraveni přivítat hnědého velkého bratra.

2 0
možnosti
Foto

R^napsala jste to výstižně a pravdivěR^

1 0
možnosti

P18e18t54r 71K68a68r31a10s

20. 11. 2017 9:21

Nechtějte po panu kardinálu Dukovi, aby pochodoval v prvních řadách na "Prague Pride". Musí se pohybovat ve svých mantinelech. Kdyby Vaše snacha byla třeba z Kardašovy Řečice, neměla byste ani o ni, ani o vnučku starost. Ale nová doba přinesla nové situace a pro Vás nové výzvy, tak statečně na svém postu bojujte o nový svět.

0 0
možnosti

O náboženství se v Čechách cítí povolán mluvit každý, kdo objevil, že má vzadu dírku...

1 1
možnosti
Foto

Pane Lisovský, představte si, že je doba, kdy se mohu ke své církvi vyjadřovat zcela otevřeně. Nijak ji netupím, nepomlouvám, jen se snažím v ní nalézt to, co mi vyhovuje i to, co mi vadí.

Doba, kdy se to nemohlo a odvážlivci končili na hranici, je naštěstí již minulá. Nebo opravdu by se Vám líbil "islámský model"?

1 0
možnosti

Dal jsem Vám karmu, protože se domnívám, že uvažujete směrem správným ! Tady je křesťanská myšlenka - kterou zprostředkovává církev, (se svým primasem). Vyřešil jsem tak, že ten mechanismus zprostředkování nesleduji - nepotřebuji jej ! Naopak, sleduji tu myšlenku, jak se stát člověkem dobrým ! Jde to - dře to ... V této intenci si kladete otázku zcela zbytečnou - Vy již katoličkou dávno jste ! Věříte tomu, že nevěříte ... Tak už jsme dva ... ! :-)

1 1
možnosti
Foto

Katolická církev není - naštěstí - jen primas český. Katolická církev je třeba i Zbygniew Czendlik, Marek Orko Vácha a řada dalších. Jsou to lidé, kteří bez zbytečných slov a sebepropagace dělají to, co je kvintesencí Kristova učení. Pan primas je dle mého představitelem jistého "barokního" katolictví, větve, která nejspíše má šanci ještě někoho oslovit, ale není atraktivní pro 21. století.

Pan primas je pro mne osobním zklamáním /vedle toho, co jste zmínila i metál, co si nechal připnout na hruď od hlavy státu/. Nic nového v dějinách církve, ta přežila i tsunami Pacem in terris, přežije pana primase atd.

Abyste se stala katoličkou, pana primase nepotřebujete. Stačí se dívat okolo sebe a přemýšlet o věcech.

Moc Vám přeji, ať se to povede a na začátek Vám dávám karmu.R^

3 1
možnosti

Myslím, že pokud člověk se věnuje budování své víry čtením Písma, modlitbami, kultivací svého myšlení, etiky a vzdělávání, že najde spoustu cest, jak najít sám sebe a Krista a když chce, může o tom hovořit veřejně. Nikdo mu v tom nebrání. Konečně, křesťanství přináší mnoho krásných i nešťastných situací, na kterých se může člověk učit. Proč pozorovat církevní představitele a měřit tím kvalitu svého křesťanského života? Myslím, že každý člověk sám od sebe může jít tou cestou,i pokud církvi příliš nerozumí.

0 0
možnosti
Foto

Jsem tímto útokem udiven. Ať je pan Okamura jakéhokoli etnického původu, je to zvolený poslanec a to poměrem hlasů větším, než malým.

A ten, kdo vládne alespoň nějakým historickým povědomím, si nemůže plést situaci v Německu před rokem 1933 se situací v Česku v roce 2017.

Tentokrát i já si zapláču, že neexistuje záporná karma.

2 1
možnosti

V jednom článku docela dost hysterie. Okamura by nejraději lynčoval každého cizince..... nojo, takové "by":-/, D.Duku osočujete úplně neomaleně, už vám vadí i jeho budoucí vánoční přání.

D. Duka je představitel katolíků, ke kterým vy nepatříte, takže neurčujte, jak se má chovat, co má dělat, kde smí veřejně vystoupit (asi ho ti hasiči pozvali na svěcení té stříkačky, sám se tam sotva přihrnul).

Duka má snad dělat vaší snaše osobní stráž, že mu vyčítáte, že by se jí nezastal?

No, prostě jste se vyprskala na blogu. Je vám líp?

5 1
možnosti

Myslíte, že věřící si všímají každého kroku kardinála Duky? Vůbec ne, ale všímají si života své farnosti. Že poblahopřál těm kteří uspěli ve volbách neučinil nic nekřesťanského. I arcibiskup Beran poblahopřál r.1948 K. Gottwaldovi k jeho zvolení prezidentem a také to nebylo něco protikatolického.

6 0
možnosti
Foto

Popřál, Te Deum sloužil.

A jak dopadl? Vyhnanstvím a to měl nejspíše štěstí.

Možná se měl k onomu zlu, které nepochybně tušil a znal, postavit razantněji.

0 0
možnosti

R^ naštěstí není kardinál Duka jediným a rozhodujícím představitelem katolíků

3 5
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik