Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Jestli tomu spravne rozumim, vy jste se zastydela za svou reakci. Zpetne jste zanalyzovala situaci a dosla k takovemu zaveru...ale ted si predstavte situaci, ze byste mela negativni zazitek s cizincem konkretniho typu...a za tyden zase a pristi mesic a pak znova. Vnimala byste to porad stejne? Porad byste mela vycitky? Jedna vec je narazit na problemovy kus, to se vam muze stat kdekoliv, treba i ve Vatikanu. Ale podstatna vec je, ze nejsme vsichni stejni. Jde o to rozlisit myty a fakta. Pokud nekdo nenavidi vsechny cizince a nenavidi je proto, ze jsou jsou proste jini, tak je to spatne. Ale co kdyz je nenavidi proto, ze opravdu jsou problemovi? Nemuze se to stat? Opravdu verite, ze jsme vsichni lidi a takove tyslunickovske blaboly? Neni tomu tak...A co kdyz clovek tady problemove lidi nechce? Je ten clovek moralne spatny? Je spatne, ze je netolerantni k patologickemu chovani?

9 0
možnosti
JR

J62a34r87a 45R77a73n65k

13. 11. 2016 22:24

R^je to smutne, ale bohuzel je to tak a pokud budou lide podporovat neonacisticke navyky nejakych Konvicku, Sladku, Okamuru a jistych zen, bude se muset syn vratit sem domu, jsme tady prece jenom kosmopolitnejsiV

0 11
možnosti
MP

Tak tenhle příspěvek už naprosto nechápu nebo jsem četla jiný článek. Které postavy v tom článku byly vlastně ovlivněny neonacistickymi návyky těch zmíněných Konvičků, Sládků a Okamurů. Kde tam vystupuje ten zápecnický nekosmopolitní xenofobní Čech, který dle Vás ani jazyky nezná? Já tam o takovém nic nečtu.

3 0
možnosti
MP

Nebyla jsem tam, takže to prostředí i situaci těžko mohu posoudit objektivně.

No ale je zde možnost diskuze....;-) Pokud chování tak malého ditěte začne kolidovat s požadavky prostředí, není zrovna nejlepší nápad předvádět nějaké výchovné metody. Rozhodně je lepší vyklidit prostor. Těch příležitostí k výchově je tisíc denně. Naše rodina se pravidelně účastní bohoslužeb, kde jsou dětičky všeho věku. Nějaké zažvatlání nebo breknutí nevadí. Pokud dítě začne cosi zkoušet a předvádět, je vždy odneseno /odvedeno trochu stranou nebo ven. Prostě je třeba respektovat, že ne všichni kolem jsou zvědaví na našeho broučínka, který se rozhodl dát o sobě až moc vědět.

Pokud přepínáme strunu trpělivosti těch cizích lidí, tak pak může dojít i k úplně zbytečnému maléru. A rasová odlišnost tu ani roli hrát nemusí.

Ono by se houby stalo, kdybyste hulvátovi vyrazila "zbraň" z ruky např. "Promiňte, už odcházíme. To víte, děti:-)". A myslet si v duchu třeba něco o hovadu a kráčet pryč.

8 0
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik