Kde je náš prezident?

5. 03. 2018 19:46:58
Neptáme se jen my, ale i bratři Slováci. Stala se tam hrozná věc a bylo by přirozené, kdyby jim hlava našeho státu vyjádřila za nás za všechny svoji soustrast a sounáležitost. Protože komu ta hrana zvoní? Jen jim?

Shodou okolností u nás tento víkend strávili přátelé ze Slovenska. Kromě obvyklého programu, historické centrum, Hrad, nákupy, hračkářství, kavárny a cukrárny jsme samozřejmě bedlivě sledovali situaci na Slovensku. Projevy prezidenta a pak i předsedy vlády. Rozčilený pan Fico evidentně nebyl ve své kůži a moc nepřipomínal toho bohorovného suveréna, který ještě před pár dny řečnil na sjezdu českých sociálních demokratů. Kdo by to byl řekl, že tento technolog moci, rutinér, který za léta strávená v nejvyšším politickém patře přesně ví, kdy co říci, jakým tónem a jak se u toho tvářit, bude takto brutálně vyveden z míry.

Jeden by ho snad i politoval, kdyby to tak na hony nesmrdělo politickou korupcí, manipulacemi, prolhaností a totálním pokrytectvím." Hlavná politická poradkyňa" je skutečně osůbka, jež svými profesionálními schopnostmi, zajisté i vzděláním a minulostí do detailu naplňuje představy seriózní spolupracovnice předsedy vlády. Na všechny dotazy týkající se její funkce odpovídal pan premiér navýsost podrážděně a bez skrupulí odkazoval novináře do patřičných mezí. Jak sociálně demokratické!

Jestlipak mu teď zvoní v uších, když myslí na toho mladého šikovného kluka, který zaplatil životem za svou odvahu a touhu něco změnit? "To ten hoch nevěděl, s kým má co do činění," řekl jeden náš italský známý, žijící v Čechách. Ano, on to možná přesně nevěděl, možná netušil, kam by to až mohlo vést, ale vláda jeho země to rozhodně tušila, pan ministr vnitra Kaliňák byl informován o italských mafiánských strukturách, tyjících z poměrů v méně rozvinuté východní části. A co se dělo? Co dělala sociálně demokratická vláda? Nemohu uvěřit, že někdo může odsávat finanční zdroje z evropských dotací bez vědomí úřadů...

Jestli tedy panu premiérovi zvoní v těch uších, když si vzpomene, jak novináře tituloval a jak s nimi zacházel. A nebyli to náhodou ti proklínaní vyvrhelové, kteří převzali iniciativu, když stát nefunguje jak má, a jeden z nich za to zaplatil cenu nejvyšší i se svou dívkou?

"A kde je vlastne váš pán prezident. On je chorý?" Našemu kamarádovi vůbec nejde na rozum, že prezident země jim tak blízké prostě zmizel. Prezident země, jehož první cesta vždy vede k nim, který nepotřebuje překladatele, když jim chce něco sdělit. Ovšem též pan prezident, jenž ještě během prezidentských voleb na Slovensku dával nepokrytě najevo své preference. A prezident demokratické země, jenž v družném hovoru se zřejmě doživotním monarchou-carem neváhá užít bonmotu o likvidaci novinářů a tento šéf země, kde k té likvidaci opravdu dochází, ho musí trochu mírnit, tedy aspoň na veřejnosti?

Třeba máš pravdu, milý Janko, náš pan prezident je možná nemocný. Zřejmě si budeme muset na hradní vyjádření počkat, až přestane ten nesnesitelný hukot v jeho uších.

Autor: Zuzana Palečková | pondělí 5.3.2018 19:46 | karma článku: 26.23 | přečteno: 1048x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 394 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.60 | Přečteno: 1435 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 245 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 253 | Diskuse
Počet článků 159 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 960

Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...