Už nám zase kážou

17. 09. 2017 23:23:08
Volební kolotoč se už pěkně rozbíhá a zřejmě i letos můžeme čekat spoustu zábavy. Jenom to všechno přežít se zdravým rozumem!

Vím, po bitvě je každý generál a s odstupem času mnozí předvídali všechno nejlíp, ale ty komunisty měli hned po revoluci zakázat. Jenže byla až příliš sametová. Tohle mi rezonovalo hlavou během celého minulého "komunistického" týdne.

Tak za prvé, "superdebata" v kině Lucerna. Hodně se tam mluvilo o dopravě a pan Dolejš se velice pozastavoval nad tím, jak to všechno špatně funguje, co ještě není a co už by dávno mělo být. Hodně jsem na to se skřípějícími zuby vzpomínala na nástupišti Smíchovského nádraží, (poměrně neutěšeném), kdy napřed oznámili, že vlak bude mít zpoždění, aby nám po dlouhých minutách sdělili, že pro jistotu nepřijede vůbec, počkejte si na další. Jistě, já to chápu, vytížená trať se musí opravit, zejména když se dráhy po celé republice potýkají s obrovským vnitřním dluhem, který asi způsobil no kdo, pane Dolejši? Co myslíte? Já bych vám s gustem dopřála cestovat s ČD. Toto léto se mi to podařilo víckrát a na mou duši, ani jeden vlak nepřijel včas. Nicméně pan Dolejš během celé debaty hovořil velmi, velmi klidným, povzneseným hlasem, poukazoval na všechny nedostatky naší společnosti a nabádal k nápravě. No, problémů tu máme celkem dost, ale že by to byli zrovna komunisti, kteří by mohli kritizovat byť jen chlup, se mi nezdá. A nejvíc mě udivilo, že se to vlastně bere jako normální projev opozice, nikdo z přítomných pánů politiků pana Dolejše neupozornil na nespornou zásluhu jeho matičky strany na celkovém stavu státu.

Dále mě zvedlo ze židle oznámení začátku volební kampaně komunistické strany. Člověk by řekl, že je to parta mesiášů, jíž neleží na srdci nic jiného, než blaho lidu. Jenže možnost spasit národ už měli a všichni víme, jak to dopadlo. Avšak lidská paměť je tak krátká a nedokonalá. Doslova mě uzemnila prohlášení náhodně vybraných starších žen na obrazovce české televize. Za komunismu bylo líp, bylo všechno, všichni se měli dobře, rodiny s dětmi, důchodci. Tak já nevím, asi jsem žila v jiném státě, ale všechno rozhodně nebylo, rodiny s dětmi zpravidla neměly ani kde bydlet a důchodci si taky zrovna nevyskakovali. Co však bylo pro společenský život naprosto zhoubné, byla ta všudypřítomná schizofrenie, v práci a ve škole se mluvilo jinak, doma taky. Systém "já vím, že ty víš, že já vím" otravoval vzduch v celé zemi. Studenti se některých učitelů báli a některé sledovali, jak se kroutí pod bičem všudypřítomné ideologie, jak se snaží vykličkovat, nezadat si, ale zároveň se nenechat načapat a popřípadě nepřijít o zaměstnání. To se však týkalo všech "pracujících." Kdo se nepodřídil, letěl. Vědci, umělci v kotelnách, ale i dělníci přeřazovaní na podřadné práce. To se nám to tady panečku skvěle žilo, vážené dámy, zejména když v zelenině dostali jednou za měsíc banány, což?

A do třetice všeho dobrého, jako taková třešnička na dortu byla přednáška soudružky Semelové v knihovně Václava Havla. To jsem zase po dlouhé době nevěřila vlastním očím, když jsem o téhle povedené akci četla. Žijeme v pěkném Kocourkově, jen co je pravda. Tak zaryté, fanatické komunistce je k propagaci její scestné ideologie knihovna založená na počest člověka, který celý život s komunismem zápolil, dobrá? To nemá ta ženská špetku soudnosti? To se nacpe všude, kde může blábolit? A kdo jí to proboha vůbec umožnil? Kdo jí tam pustil? Někdo tu knihovnu přece spravuje a je za ní odpovědný!

Vím, mnoho generálů se vyrojí po bitvě, ale ti komunisti se měli po revoluci zakázat, já to tehdy říkala, pane prezidente!

Autor: Zuzana Palečková | neděle 17.9.2017 23:23 | karma článku: 15.12 | přečteno: 540x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Praha a střední Čechy

Michal Merhaut

Když do Kolína přijely tanky…

Zatímco severomořským pobřežím se linuly tóny Kmochových skladeb v podání dechové hudby Veřejného požárního útvaru v Kolíně, do překročení československých hranic prvními jednotkami okupačních vojsk zbývalo jen pár hodin.

23.8.2022 v 9:05 | Karma článku: 14.11 | Přečteno: 182 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Anime, Cosplay, Fursuit, zábava puberťáků?

Možná, že už víte, co se u nás doma děje a jak začal příběh mého života s transgender puberťákem.....

22.8.2022 v 10:27 | Karma článku: 13.58 | Přečteno: 622 | Diskuse

Michal Merhaut

Kolínské jaro 1968

Generační obměna členů KSČ a hospodářské zaostávání Československa za západními zeměmi vedlo v 60. letech k nutnosti reforem a k pozvolnému uvolňování tuhého totalitního režimu.

22.8.2022 v 9:51 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 158 | Diskuse

Michal Merhaut

Reflexe roku 1968 v obecních kronikách

Obecní kroniky zaznamenávají události lokálního významu, ať už je to budování vodovodu, úspěchy místního fotbalového mužstva apod.

21.8.2022 v 10:34 | Karma článku: 12.54 | Přečteno: 250 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Vyznání MARKOVI

Moc ráda se zamilovávám. Opakovaně, vášnivě, bezhlavě a neustále se zamilovávám do věcí, barev, lidí, dobrého jídla, vína, měst a zemí, bot, neobvyklých hodinek, knih (ne nutně v tomto pořadí) a do stovek dalších oblastí.

11.8.2022 v 15:24 | Karma článku: 11.21 | Přečteno: 433 | Diskuse
Počet článků 159 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 960

Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...