Koho na Hrad?

3. 04. 2017 0:57:56
Prezidentská kampaň se nám utěšeně rozjíždí a já jsem s překvapením zjistila, že je pro mě osobnost prezidenta hodně důležitá. Na volby jsem vážně hodně zvědavá.

Další zájemce o post prezidenta České republiky ohlásil svoji kandidaturu. Názory na možnost úspěchu akademika Jiřího Drahoše se různí a já je nechci hodnotit, jedno je však jisté - soupeři zpozorněli a soudě podle jejich poněkud podebraných reakcí, šanci zřejmě má.

První si s hodnocením konkurenta pospíšil adept již delší dobu etablovaný, pan Horáček. A jak je jeho dobrým zvykem, srovnal šmahem své přednosti s naprostými nedostatky soupeře. Považuje tuto metodu za zřejmě velmi účinnou, poněvadž takhle už uzemnil pana Schwarzenberga, ač ten už nekandiduje. A šupito presto vyšel jako nesporný vítěz. Já mám dvě vysoké školy, kníže ani jednu. Já mluvím jazyky, knížeti nikdo nerozumí ani jeho mateřštinu. Tak si to milý voliči přeber, ale ne moc dlouho, poněvadž je to jasný jako facka.

Taktéž s milým akademikem se moc nemazal. Navzdory páně Drahošovým prohlášením o nestrannosti ho hnedky odhalil coby exponenta politických stran a při akademikově zřejmé mazanosti rovnou většiny. Také se mu nezdá možné sponzorování jeho kampaně - samozřejmě že se tím adept na prezidenta zadluží, zpronevěří a upíše ďáblu. Že by třeba někdo mohl altruisticky podpořit někoho sympatického a důvěryhodného, váženého, umírněného, vzdělaného a reprezentativního na tento post, nebere vůbec jako možnost. Pan Horáček se neustále ohání svojí nezávislostí, zejména tou finanční. Je pravda, že při provozování hazardu se asi přijde k větším penězům než na akademii věd. Ovšem některým přecitlivělým povahám tyhle peníze mohou poněkud zatouchat. No, ale to už je věc vkusu. A žaludku.

Další výpad na sebe nenechal dlouho čekat. Současný pan prezident se zavázal, že na své soupeře útočit nebude a zatím to ani nepotřebuje, všechno za něj spolehlivě vyřídí pan hradní mluvčí Ovčáček. Ten nevítaného soupeře odhadl okamžitě a celému národu sdělil, jaký že je to nudný a šedý patron bez názoru. No bodejť, tomu pan Ovčáček rozumí, ne každý by zvládl takový zajímavý životní veletoč, z Arcibiskupského gymnázia do Haló novin, tomu tedy říkám názorová pružnost.

Pan Ovčáček nás nepochybně bude svými silnými výroky oblažovat i nadále. Je otázka, kdo a nakolik je bude ještě brát vážně.

Autor: Zuzana Palečková | pondělí 3.4.2017 0:57 | karma článku: 21.55 | přečteno: 897x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 165 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 38 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 129 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 232 | Diskuse
Počet článků 159 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 960

Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...